Jessenhofke verhuist naar kanaal

Nieuwsbrief augustus 2014 August 7, 2014

Jessenhofke biobier: ecologischer, lekkerder en minder hoofdpijn June 3, 2014

Jessenhofke verhuist naar kanaalPosted by Christel Brouwerij Jessenhofke heeft een nieuwe thuis gevonden aan het Albertkanaal. Met maar liefst 950 verkooppunten in 10 landen zagen Gert en Christel Jordens de populariteit van hun bio-bieren de laatste jaren sterk toenemen. “Een geschiktere uitvalsbasis drong zich dan ook op”, zegt Christel.

Nu zelfs toprestaurants bier serveren bij hun gerechten is het Belgische exportproduct bij uitstek populairder dan ooit. Dat merken ze ook bij de Hasseltse Brouwerij Jessenhofke. Goed acht jaar na de oprichting zijn de zes bio-bieren van Gert en Christel Jordens te koop in 950 verkooppunten in 10 landen. Na jarenlang hun eigen huis als uitvalsbasis gebruikt te hebben, openden ze deze week de deuren van hun nieuwe stek in de Simpernelstraat.

Oude graanmaalderij “Een logische locatie”, zegt Christel. “Het pand is een oude graanmaalderij en graan is toch, samen met het water voor de deur, een belangrijk ingrediënt voor onze bieren. Bedoeling is dat we hier vanaf nu onze opslagruimte hebben maar vooral bezoekers onderdompelen in de wereld van het bier via workshops en proefsessies. Een café gaan we er wel niet van maken. Wie gewoon ons bier wil degusteren, zal het bij onze verkooppunten moeten zoeken.”

Op de toegangspoort van de nieuwe stek prijkt het toepasselijke opschrift ‘Drink matig, doch regelmatig’. Er kon even goed staan ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’. Want dat Gert ooit, stond immers al jaren in de sterren geschreven. Gerts grootvader beoefende immers één van Hasselts meest mystieke beroepen: dat van jeneverstoker.

Soepketel “Toch duurde het tot 1999 voor het bier in ons leven kwam”, zegt Christel. “Gert begon toen aan een cursus bij de Hamse biergilde en zette die kennis thuis met behulp van een soepketel om in de praktijk (lacht). Vrienden die het brouwsel proefden, waren meteen enthousiast. Toen hij door de Limburgse biergilde enkele jaren later nog eens werd uitgeroepen tot ‘Beste hobby-brouwer van Limburg’ was er helemaal geen houden meer aan. Omdat ik op zoek was naar een job die ik van thuis kon doen, openden we ook nog een kleine bed and breakfast. Heel leuk, al konden we het op den duur gewoon niet meer getrokken krijgen. Na vijf jaar hebben we onze gastenkamers gesloten. Het was een fantastische ervaring maar te vermoeiend samen met alle andere activiteiten. Slapende gasten werden vervangen door proevende gasten maar zelfs dan bleek alles nog te krap.”

Ambitie In de oude graanmaalderij krijgen Gert en Christel nu de mogelijkheid om hun missie voort te zetten. “Hoewel Gert nog fulltime als IT’er aan de slag is, heb ik in maart mijn job opgegeven om me volledig met de brouwerij bezig te houden. Hoewel we nu al bijna 1.000 verkooppunten tellen, hebben we nog de ambitie om verder te groeien. In de loods hangen twee kaarten: eentje met onze verkooppunten en een wereldkaart. De droom is om beide één te maken”, besluit Christel lachend.

Door Dimitri Meus, Foto’s: Mine Dalemans, Bron: HLN

Share:

Original Source Here

Leave a Comment